lunes, 20 de enero de 2014

L'estiu que comença de Sílvia Soler

Aquesta novel·la tracta de l'amistat de l'Andreu i la Júlia predestinada d'ençà que eren al ventre de les seves respectives mares,  amigues de l'infància les dues desitjarien que els seus fills mantinguessin aquesta relació en les seves vides. Però els dos, desenvolupen una animadversió al destí escrit, e intenten fer la seva durant els 50 anys que retracta aquesta novel·la. Però el destí sempre capriciós els anirà ajuntant i separant. Veurem les seves dues vides i la de les seves famílies els Reig i els Balart, sempre amb un punt de concordança: la nit de Sant Joan. Nit que marca els seus camins, com a punt de trobada, recapitulació i que marca les seves vides per sempre i simbolitzada amb el mateix brindis: "Per l'estiu que comença".

Sílvia Soler escriu una esplèndida teranyina, sobre la vida i la mort, una història que podria ser la de qualsevol de nosaltres, on es narren fets i sentiments. En unes 220 pàgines hi ha lloc per descriure tots els elements vitals, a vegades amb humor, altres amb tendresa, però també amb punts amargs i tristos.

L'estiu que comença és un relat sobre la quotidianitat i la nostàlgia del temps. Sembla un llibre que no expliqui res però que diu moltes coses, ja que en ell succeeix la vida. Vida que impregna cadascun dels seus fulls, amb una prosa admirable i carregada de detalls tenim una lectura molt recomanable i diria imprescindible. D'aquells que es llegeixen en una tarda, en les que tens ganes de perdre't en la lectura i les bones històries.

No hay comentarios: