viernes, 2 de septiembre de 2011

La pregària del diable de Jordi Cabré

L'excusa argumental d'aquesta novel·la es l'arribada d'un argenter  a la baronia de Taradell i Viladrau del segle XVII al final de la guerra dels segadors. L'argenter Bernat Ros va a buscar ametistes, les dites pedres de bisbe degut al seu color violeta.  Però se sentirà atret per una jove pubilla i a partir d'aquí començaran a succeir tot de fets extraordinaris relacionats amb el diable.

La pregària del diable m'ha deixat una sensació contradictòria.  L'ambientació de la novel·la es extraordinària els paisatges i els personatges son absolutament vius. La descripció de la Catalunya del segle XVII és immillorable la seva  deixa un gran regust a la boca.

Però la trama m'avorrit absolutament, les situacions les he trobat molt disperses i els personatges tot i que fantàsticament perfilats perden identitat en mig de les pàgines, tot resulta massa dispers per arribar a atrapar al lector. El personatge de l'argenter que al principi sembla que hagi de porta el pes desapareix a mig llibre, però al final acaba sent clau. 

Tot i això m'he queda't amb la sensació que repetiré amb Jordi Cabré ja que els seus artificis són molt potents i quan lligui això amb la trama estic segur que el gaudiré molt.

No hay comentarios: